Mario Badescu - Serum vitamina C - review

27 august

Pentru ca la inceputul anului cei de la Carespot au avut o promotie cu 50% reducere, am profitat si mi-am cumparat o masca de fata si faimosul serum cu vitamina C de la Mario Badescu. Auzisem de el inclusiv de pe Youtube, asa ca am spus ca merita sa fac o investitie de 140 lei (280 lei la pret intreg). L-am asteptat nerabdatoare si cu sufletul la gura asa ca, imediat ce l-am primit, am inceput sa il folosesc.


Binecunoscuta vitamina C isi trage celebritatea din numeroasele efecte pozitive pe care le are. In ceea ce priveste beneficiile aduse tenului, este o buna arma impotriva radicalilor liberi si stimuleaza productia de colagen, impiedicand imbatranirea pielii. In plus, se pare ca are efecte si asupra petelor, diminuandu-le. Si ca sa fie totul minunat, confera si stralucire pielii, ducand la un aspect mai tanar. Deci cam astea au fost argumentele pentru achizitionarea acestui serum.


Deoarece vitamina C isi pierde o parte din proprietati la contactul cu lumina, serumul este ambalat intr-o sticluta fumurie. Aplicarea se face cu ajutorul unei pipete. Pe net am citit ca si aerul are un rol semnificativ in diminuarea efectului vitaminei C, ori daca este asa, acest mod de aplicare gandit de cei de la Mario Badescu nu este tocmai ok. Poate o sticluta cu spray ar fi fost mai potrivita. Eticheta este simpla si nu de foarte buna calitate, tinand cont ca dupa cateva folosiri a inceput sa se stearga.

Cantitatea este generoasa (29 ml), iar produsul este spornic. Eu il foloseam in fiecare seara, inainte de aplicarea cremei de noapte. Doua picaturi sunt suficiente pentru fata si alte doua pentru gat si decolteu. Mirosul este destul de ciudatel, dar nu pot sa zic ca e extrem de puternic sau deranjant. Consistenta este, evident, una uleioasa, dar nu exagerat. Intra destul de repede in piele, dar totusi nu il recomand pentru folosirea in timpul zilei.


Un aspect negativ este perioada de valabilitate. Pe recipient, aceasta este de 3 luni, timp in care nu am apucat sa consum decat jumatate de sticluta. Se pare ca produsul expira asa de repede tocmai pentru ca ingredientele sunt naturale si fara conservanti. Totusi, la acest pret, nu mi se pare tocmai OK faptul ca a trebuit sa arunc jumatate din produs. Problematic mi s-a parut faptul ca pe eticheta aplicata in limba romana de catre cei de la Carespot, perioada de valabilitate era trecuta 6 luni. Mi se pare o neregula destul de mare, sper ca au remediat eroarea.
Ingredientele:


Dupa ce am folosit acest produs timp de aproximativ 3 luni, va pot spune si ce parere mi-a facut, punand in balanta pretul, promisiunile si hype-ul de pe internet. As putea sa spun ca sunt un pic dezamagita. Nu a avut niciun efect extraordinar, nu mi s-a parut ca tenul a suferit schimbari sau imbunatatiri evidente, pe care nu le-as fi putut obtine cu un alt produs. Singurele efecte notabile au fost aspectul de luminozitate si hidratarea pielii. Intr-adevar, dimineata pielea parea un pic mai odihnita decat de obicei si fina, dar nu cat sa justifice cei 140/280 de lei. Asupra petelor nu am observat nici cel mai mic efect, iar liniile fine de nu s-au diminuat deloc.

Ca si in cazul mastii, impresia mea este ca produsele Mario Badescu sunt foarte bune pentru tenul gras. Am discutat cu prietene cu ten cu tendinte de ingrasare care au folosit produsele lor si se pare ca la ele chiar au avut efect. La fel, majoritatea review-urile citite de mine de pe internet au fost scrise de persoane care aveau un ten problematic. Eu, avand un ten normal, cu tendinte de deshidratare (in perioada in care l-am folosit), n-am avut nicio revelatie pe perioada utilizarii serumului.

Concluzia mea, dupa experimentul pe tipul meu de ten, este ca acest serum este un produs cu potential, dar care insa nu merita investitia. Efectele de luminozitate si hidratare sunt vizibile, dar pot fi obtinut si cu produse, creme mai ieftine.

Va pup!

You Might Also Like

0 comentarii