Review: Sabon sapun cu glicerina (vanilie-cocos)

07 iunie


Cand mi-am desfacut bagajele, mi-am dat seama ca printre haine am strecurat si doua sapunuri, probabil intr-un moment de ratacire, cand aveam impresia ca trebuie sa iau totul cu mine, ca si cum aici as fi fost in salbaticie, unde nu exista magazine :) Voua vi se intampla sa faceti asa?

Ideea e ca, uitandu-ma pe blog, am vazut ca nu am facut niciun review sapunurilor de la Sabon, preferatele mele.

 

In primul rand vrea sa spun ca ceea ce ma face sa cumpar un sapun este mirosul. Apoi ma uit la ingrediente. Stiu ca nu este un obicei tocmai sanatos, dar nu ma pot abtine. Am incercat de nenumarate ori faimosul sapun cu masline, dar pur si simplu faptul ca are un miros fad si nu face clabuc ma termina nervos. Oricum, in cazul sapunurilor Sabon exista trei optiuni, cu glicerina, cu ulei de masline si cu ulei de palmier.
Astazi vreau sa va povestesc putin despre cel cu glicerina vanilie si cocos. Costul unui astfel de sapun este de 17 lei/100 grame, insa eu l-am cumparat cu o reducere de 40%. 17 lei mi se pare totusi prea mult pentru un sapun, insa 10 lei e un pret decent.


Pe langa mirosul placut de vanilie si cocos, am avut surpriza sa descopar ca acest sapun este foarte hidratant, probabil tocmai din cauza ingredientului principal, glicerina. Glicerina are numeroase efecte pozitive asupra pielii. Puternic emolienta, catifeleaza si mentine elasticitatea pielii. 



Spre deosebire de gelul de dus, sapunul are avantajul ritualului, in opinia mea. Asa cum v-am mai tot povestit pe blog, mie imi provoaca o placere aparte sa simt ca ma rasfat, ca am grija de mine. Si parca tocmai lucruile aparent marunte, ca folosirea unui sapun in loc de gel de dus sau utilizarea sarii de baie, ma fac sa ma simt asa.
Totusi, dezavantajul major este faptul ca s-a topit extrem de repede, mai repede decat orice alt sapun folosit de mine. Intr-un final, dupa nici doua saptamani, au ramas doar zig-zagurile albicioase, pe care le vedeti si in poza.

Voi aveti obiceiul sa folositi sapunul la dus?

Va pup!

You Might Also Like

2 comentarii