Crema mea de maini preferata

15 aprilie

Marturisesc ca ma spal de un milion de ori pe maini in perioada asta. Ba chiar si mai mult in zilele de cumparaturi! La asta se mai adauga si gelurile de curatare cu alcool, deci ce sa mai zic... Cred ca singurul motiv datorita caruia pielea mea a supravietuit incercarilor este faptul ca folosesc creme de maini incontinuu. Le am imprastiate prin casa si, cum dau ochii cu ele, pac, mai aplic un pic.

In acest moment folosesc trei creme de maini de la branduri diferite: Bioderma Atoderm, L'OCCITANE cu unt the shea si Sabon cu unt de shea si aloe vera.


Gama Atoderm de la Bioderma se adreseaza persoanelor cu pielea sensibila atopica si pielea foarte uscata, deci la fix pentru perioada asta. Bioderma Atoderm crema de maini si unghii este preferata mea, fiind cea mai grasa/cremoasa dintre cele trei. Totusi, marele avantaj este ca intra imediat in piele astfel incat nu lasa acea pelicula lipicioasa si neplacuta, ba din contra, pielea e hidratata si moale. Are un parfum extrem de subtil, care nu deranjeaza deloc. Un alt aspect pozitiv il conside capacul. Fiind pe principiu click - clack, se deschide si inchide instantaneu.

Bioderma atoderm

Cantitatea aceste creme este de 50 ml, iar pretul prietenos - 20 - 23 lei. Mi se pare usor de luat in geanta sau de tinut pe birou.

Ingrediente (INCI) crema de maini Bioderma Atorderm: aqua/water/eau, glycerin, aluminum starch octenylsucinnate, isononyl isononanoate, butyrospermum parkii (shea) butter extract, palmitic acid, stearic acid, sorbitan stearate, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, pentylene glycol, 1,2-hexanediol, caprilyl glycol, fragrance (parfum), disodium edta, complex natural brevetat DAF (Dermatological Advanced Formulation), sodium hydroxide, niacinamide, polyquaternium-51.

crema de maini si unghii atoderm

Crema de maini L'OCCITANE cu unt the shea este o veche iubire de-a mea. Am descoperit-o acum muuulti ani si mi-a placut tare mult. De fapt, imi place in continuare, deoarece hidrateaza bine si intra repede in piele, acestea fiind cele doua cerinte ale mele cand vine vorba de o crema de maini. Are un miros placut, care nu ramane mult pe piele. Eu am varianta mini, de 30 ml, iar pretul este in mod normal in jur de 40 de lei, desi acum este la reducere, la 24 de lei. Un singur lucru ma cam supara la ea, capacul ce trebuie sa se infileteze. Fiind micut necesita un pic de concentrare, ceea ce este peste mana daca ma grabesc.

Ingrediente (INCI): Aqua/water - butyrospermum parkii (shea) butter - glycerin - dimethicone - cetearyl alcohol - glyceryl stearate - linum usitatissimum (linseed) seed extract - mel extract/honey extract - prunus amygdalus dulcis (sweet almond) fruit extract - althaea officinalis root extract - cocos nucifera (coconut) oil - brassica campestris (rapeseed) sterols - helianthus annuus (sunflower) seed oil - polyacrylamide - ceteareth-33 - urea - xanthan gum - peg-100 stearate - butylene glycol - c13-14 isoparaffin - laureth-7 - ethylhexylglycerin - sodium hydroxide - benzoic acid - dehydroacetic acid - phenoxyethanol - chlorphenesin - alcohol - tocopherol - parfum/fragrance - linalool - coumarin - citronellol - alpha-isomethyl ionone - limonene - geraniol

crema de maini unt de shea

Spre deosebire de celelalte doua, crema de maini de la Sabon cu unt de shea si aloe vera lasa o usoara pelicula, care dispare dupa circa 5 minute, deci o folosesc cand ma pregatesc sa ma uit la televizor sau stiu cu siguranta ca nu urmeaza sa pun mana pe multe chestii in perioada imediat urmatoare. Hidrateaza bine si are un parfum delicat de iasomie, de aceea cred ca parfumul este mai sus pe lista INCI decat la cremele de la Bioderma si Sabon. Aceasta crema are 50 ml si costa 46 de lei.

Ingrediente (INCI) crema de maini Sabon cu unt de shea si aloe vera: Aqua, isopropyl myristate, cetyl alcohol, propylene glycol, glyceryl stearate se, peg-40 stearate, parfum, caprylyl glycol & glyceryl caprylate & dipropylene glycol, phenylpropanol, glyceryl caprylate, sorbitan tristearate, butyrospermum parkii (shea butter), chlorphenesine, allantoin, tocopheryl acetate, aloe barbadensis leaf extract, zinc pca, tetrasodium edta, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool.  

crema de maini cu unt de shea si aloe vera

Din pacate, are acelasi sistem de inchidere cu capacel.

crema de maini eleganta

Si textura, de aproape, ca sa va faceti o idee:

creme de maini bune

Voi ce crema de maini folositi in perioada asta? Ce va ajuta?

You Might Also Like

14 comentarii

  1. si eu sunt mega fana brandului L'OCCITANE, iar in perioada asta le folosesc prin rotatie pe cea cu ulei esential de lavanda si neroli si orhidee. kisses

    RăspundețiȘtergere
  2. Crema Bioderma imi place si mie mult. Pe celelalte nu le-am incercat inca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar pe cea de la Bioderma am folosit-o si imi place maxim ai ales in aceasta perioda

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc Bioderma momentan si mi se pare cea mai buna din tot ce am folosit pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am o crema de maini preferata, mie imi place sa incerc diverse creme, una foarte buna e de la Moroccanoil, dar recomand si Vivian Gray.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oho, mi-ar lua ceva sa iti enumăr cremele de mâini pe care le am în uz. �� Am sa iti spun doar ca le folosesc și eu pe cele de la Bioderma și de la Sabon și îmi plac tare mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cremele de maini, micile placeri ale vietii in autoizolare, nu? Cine ar fi crezut :D

      Ștergere
  7. Si mie imi place crema de maini de la Bioderma. Am terminat deja un tub.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place mult crema Bioderma si chiar am folosit-o mult in perioada aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place mult crema aceasta de la Bioderma!! Sunt si fan L'Occitane, nu pot zice nu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Le-am avut pe toate trei si parerea pielii mele este ca cea de la L'Occitane e cea mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am terminat una de la Neutrogena, alta de la Moroccanoil, iar acum folosesc de la Vivian Gray.

    RăspundețiȘtergere