O poveste cu dl Très Chic si colagen

15 martie

De cand cu nasterea simt ca scartai pe la toate incheieturile asa ca, atunci cand am primit spre testare suplimentul alimentar Doppelherz® system KOLLAGEN 11.000 PLUS, am spus ca ma apuc de tratament. Dar, pentru ca sunt cea mai iubitoare sotie din lume :D am decis sa il donez d-lui Très Chic care, din prea mult zel si iubire de fotbal, a suferit anul trecut o ruptura de ligament anterior incrucisat. Asta inseamna ca unul din cele doua ligamente pozitionate in forma de cruce in interiorul genunchiului s-a rupt. Va dati sema ce bucurie pe capul nostru, mai ales ca asta se intampla cand eu eram insarcinata in luna a 6 a. Recuperarea a fost lunga si dureroasa, tinand cont de faptul ca a trebui operat pentru ca ligamentul sa fie reconstruit artificial din doua tendoane prelevate din zona de spatelui coapsei. Apoi au urmat luni de kinetoterapie pentru a permite recastigarea mobilitatii. Totusi, cu toate eforturile depuse, la 7 luni după operatie inca se plangea de un disconfort usor, asa ca am intervenit eu cu oferta mea. Cu un aer de "ma sacrific" a decis sa incerce o cura de 10 zile (cate doze continea pachetul). 

Desi citisem despre faptul ca Doppelherz® system KOLLAGEN 11.000 PLUS este recomandat persoanelor care se refac dupa traumatisme osteo-articulare deoarece, prin nutrientii pe care ii contine, contribuie la reducerea disconfortului de la nivelul articulatiilor, tendoanelor si ligamentelor, va spun sincer ca nu ma asteptam la o minune, iar dl Très Chic nici atat. Surpriza a venit dupa doar cateva zile, cand mi-a spus entuziasmat ca durerea a disparut complet!


Va dati seama ca vestea m-a facut sa caut mai multe informatii despre acest supliment alimentar. Ideea este ca faimosul colagen despre care am tot auzit mai ales in reclamele la creme de la televizor este proteina cea mai importanta din punct de vedere cantitativ din organismul nostru. Aceasta substanta reprezinta un constituent al oaselor, cartilajelor si ligamentelor. O fibra de colagen prezinta o rezistenta considerabila la tractiune: de exemplu, pentru ruperea unei asemenea fibre cu un diametru de 1 mm, este necesara o sarcina de 10 – 40 kg. In plus, Doppelherz® system KOLLAGEN 11.000 PLUS contine si vitamina C (contribuie la formarea normala a colagenului, pentru functionarea normala a ligamentelor si a sistemului osos), cupru (contribuie la mentinerea sanatatii tesuturilor conjunctive), vitamina D (contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a functiei normale a sistemului muscular) si 100 mg de sulfat decondroitina, substanta care apartine grupei glucozaminglicanilor si indeplineste un rol important in functionarea si sanatatea articulatiilor.

Convinsi de faptul ca functioneaza, am achizitionat din farmacia Tei varianta de 30 de flacoane, pe care dl Très Chic le ia in cure, adica zece zile la rand ia cate un flacon pe zi, apoi face pauza doua saptamani si ia alte zece zile si tot asa. Un flacon contine 25 ml de solutie orala, care se ia precum un shot. 


Oricum, am spus ca pasul urmator este sa ii iau o cutie cadou tatalui meu, mare fotbalist si el in tinerete (nu inteleg pasiunea barbatilor in a-si distruge picioarele de dragul hobby-ului) care se plange ca il dor genunchii. Apoi cred ca urmez eu pe lista deoarece, pe langa beneficiile aduse articulatiilor, colagenul joaca un rol important si in sanatatea pielii, deci as impusca doi iepuri dintr-o lovitura.

Voi ati incercat suplimente cu colagen? Ce parere aveti despre ele?


You Might Also Like

15 comentarii

  1. Nu am încercat pentru că nu am avut nevoie, dar mama era în căutare de un produs bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. De un an de zile am un job care stau in picioare mai multe ore si au inceput durerile de genunchi. As incerca si acest kollagen si sper sa ma ajute.
    O primavara magica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am folosit și eu aceste fiole cu colagen și vit. C și mi se par bune. Am apelat la ele pentru că am văzut că sunt lăudate și doream să apelez la un supliment de acest tip, având în vedere că sunt tânără, dar mă simt ca o babă de la lucrul la birou destul de des. 😅 Mă bucur că pe dl. Tres Chic l-a ajutat produsul!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca au funcționat și la tine. Uite citind comentariul tău mi-am amintit sa ii iau și tatălui meu o cutie. Uitasem total.

      Ștergere
  4. Nu am incercat acest supliment, dar am să îl recomand mamei mele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place prezentarea ta! Scurst, la subiect și doar ce e important, fără să intri în afirmații spectaculoase. Apreciez mult. Cat despre interbare, eu personal nu am folosit, dar l-am recomandat pacienților meu și au fost mulțumiti. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca ți-a plăcut articolul, Debora! 😘

      Ștergere
  6. Observ ca sunt foarte recomandate si cautate aceste produse

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am folosit, dar cred ca mi-ar prinde bine..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ai dureri de articulații, cu siguranță te ajuta!

      Ștergere
  8. Mersi de informatii, sunt foarte folositoare

    RăspundețiȘtergere