Doamne cum le mai facea bucatarul ala, aveau un gust divin. Din pacate, intre timp au renuntat la ele. Anyways, savurandu-le intr-o zi, mi-a trecut prin cap ideea ca as putea sa incerc sa le fac si eu. Am cautat reteta pe net si am incercat. Cum debordez de lenevie in aceasta directie, nu pot sa zic ca am facut-o de o mie de ori pana acum si sunt maestra in bruschete, dar va pot spune cum le fac eu, usor adaptate pe gustul meu. Si in plus, cum asemenea accese de gatit ma apuca rar, am zis ca nu strica sa ma laud si eu cu rezultatul J
Taddddaaaa:
As mai vrea sa va avertizez faptul ca eu sunt mare iubitoare
de usturoi, deci o sa il regasiti mai des decat rosiile in
reteta...glumesc....hmmm....
Veti avea nevoie de:
- rosii (in poza de mai jos sunt 4, pe parcurs am renuntat
la una)
- usturoi (pe parcurs am dublat cantitatea care apare in
poza, tocmai ce va spuneam mai sus pasiunea mea)
- paine feliata / bagheta
- ulei de masline
- busuioc
Rosiile le-am tocat maruntel si am indepartat semintele ca
sa nu fie prea apoase.
Apoi am strivit usturoiul intr-un recipient separat, in timp
ce am pus la toaster feliile de paine. In legatura cu painea, o puteti pune si
la cuptor. Am incercat metoda asta, dar astazi imi era prea foame si pofta, asa
ca prajitorul de paine a fost mai la indemana.
Usturoiul l-am amestecat apoi cu putin ulei de masline si cu
un pic de pulpa de la rosii. Cu o parte din el am uns feliile de paine, iar
cealalta parte am adaugat-o la amestecul de rosii. Am observat pe net ca multi
freaca un catel de usturoi de felii, dar mie mi se pare ca asa cum fac eu se
simte mai bine gustul de usturoi. La rosiile tocate adaug ulei de masline, puuutina sare,
busuioc si amestecul de usturoi descris de mai sus. Le amestec cu lingura si le
pun pe feliile de paine.
Daca aveti mozzarella prin casa, puteti sa radeti un pic deasupra. Eu n-am avut, dar zic ca au iesit f.bune chiar si asa.
Sper ca va e clar ca am pus atatea poze ca sa ma laud :D
Va pup!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu